Tehetséggondozás a természetvédelem témakörében, 14 -16 éves korosztály számára - Visnyovszky Ágota Friderika (2016)
A Zöld Generáció program azoknak a középiskolásoknak szólt, akik érdeklődésük és tárgyi ismereteik alapján tehetségesek, a természetvédelemhez jó affinitásuk van. Átfogó képet kaphatnak a természetvédelem természettudományi, társadalmi és gazdasági aspektuásról. Az itt átadott ismeretek sajátos pedagógiai módszertannal kerültek feldolgozásra, melynek lényege a kritikus gondolkodás kialakítása és teret enged a diákoknak az önálló munkára, ezen kívül a kooperatív készségeket is fejleszti. A programot egy öt fős oktatócsoport hozta létre, ahol a projektgazda egy nemzetközi civil szervezet volt, mindez egy nagyvállalat szponzorálásával valósult meg. Diplomamunkámban a Biodiverzitás modul áttekintése olvasható, konkrét példákkal.