A vadgazdálkodás társadalmi megítélésének fejlesztése - Balázs Judit (2016)
A dolgozatban bemutatásra kerül a vadgazdálkodás pillanatnyi helyzete Magyarországon a gazdasági, jogi, politikai és társadalmi környezetben, lehetőségek és korlátozások tükrében. Kiindulási pontja egy olyan interjú sorozat, melyet olyan prominens szereplőkkel készítettem, akik a vadgazdálkodásban, vadászatban, vagy a kapcsolódó ágazatokban (mezőgazdálkodás, erdőgazdálkodás, természetvédelem, állatvédelem) kiemelkedő tevékenységük, szakmai munkájuk, esetleg kutatásaik során olyan helyzetbe kerültek, hogy a vadászatról globálisan alkotott véleményük meghatározó jelentőségű. Az eredmény információkat adott ahhoz, hogy a jövőben milyen kommunikációs eszközök, csatornák, stratégiák segíthetik a szakma pozitívabb megítélését, mind rövid, mind hosszabb távon.