Védett és veszélyeztetett fajok illegális kereskedelme Magyarországon Illegal trade in protected, and endangered species in Hungary - Majoros Zita Enikő (2016)
Védett és veszélyeztetett fajok illegális kereskedelme Magyarországon 2013-ban, a Szent István egyetem természetvédelmi mérnök alapszakán írt szakdolgozatomban a védett fajok illegális kereskedelemét mutattam be 2000 és 2012 között. Ezt a témát szerettem volna továbbvinni, mert véleményem szerint a védett fajok legális és illegális kereskedelme egyre hangsúlyosabbá válik napjainkban. Időszerűnek tartom a probléma felvetését, hiszen 2016 őszén tartják Dél-Afrikában a 75. CITES Részes Felek konferenciáját. Diplomamunkámban bemutatom az illegális kereskedelem magyarországi nagyságrendjeit 2012 és 2014 között, a lehetséges megoldásokat, védelmi módszereket és megpróbálok betekintést nyújtani az Európai Unióban és a globálisan működő illegális kereskedelem mindennapjaiba. Illegal trade in protected, and endangered species in Hungary In my thesis, that I have written of the Szent István University nature conservation engineer BSc faculty, I presented the illegal trade of protected species between 2000-2012. I wanted to carry on with this topic, because in my opinion, the legal and illegal trade in protected species becomes more pronounced today. I think, it is timely to talk about the problem, because in autumn 2016, the 75. CITES Comitee of the Parties in South Afrika will begin. In my thesis I present the seizures of the illegal trade in Hungary between 2012 and 2014, the possible solutions, methods of protection, and I try to provide how the illegal trade is functioning in the European Union and in the whole World.