A magyarországi vadászatszervezés fejlesztési lehetőségei nemzetközi összevetésben - Pintyőke Ákos (2016)
Sokak szerint csak annak van értéke, ami pénzben kifejezhető, mert a pénz a társadalmi hasznosságot is jelenti. Ezért ha a vadászattal kapcsolatos termékek és szolgáltatások értékesítése nem eléggé hatékony, akkor a pénzügyi veszteségek mellett ez hatással lehet a vadászat általános társadalmi megítélésre is. Úgy vélem, hogy a megfelelő szabályozó környezet mellett a piac működése fogja legjobban kifejezni, hogy a magyarországi vadászat a világban milyen pozíciót foglal el. Ezt a pozíciót a vadászat és vadgazdálkodás minősége, ezek PR-ja és az értékesítési eredményei fogják első sorban meghatározni, amiből én az utolsó jelenjét vizsgáltam és a jövőjére próbálok javaslatokat megfogalmazni. According to many people, only such goods have real value that can expressed in money to reflect the usefulness for the society. In case the products and the services of the hunting cannot be sold effectively, apart of its financial losses it might have a negative impact to general judgement of the society. I have the opinion that both the appropriate regulatory enviroment and the market will mutually evaluate the right position of the Hungarian hunting in the World. This position is determined by the quality of the hunting and the wildlife management, the public relations and the sales results. Out of them I studied the present of the sales and propose enhancements to its future.