Természetvédelmi vonatkozású erdei iskolai program kidolgozása a Dunaszigeti Erdei Iskolában - Tálosi Brigitta (2016)
Dolgozatom célja a Pisztráng Kör Waldorf Természetvédő és Természetjáró Egyesület által üzemeltetett Dunaszigeti Erdei Iskola programkínálatának bővítése természetvédelmi vonatkozású modulokkal. Összeállítottam egy komplex erdei iskolai programot, melyet erdei iskolai minősítésre szánok. A “Mezzei emberek nyomában” címet viseli. A programban kidolgoztam egy gyógynövény-ismereti modult, melyet egy általam végzett élőhelyfelmérésre alapozok. Elkészítettem a túraútvonal gyógynövénylistáját, ezenkívül egy terepi gyógynövény-határozót is összeraktam. Megterveztem egy terepi naplót is a modulhoz, a szemléltetéshez pedig saját kezűleg készítettem játékos eszközöket, melyek a tudás mélyülését segítik. Az általam kidolgozott modult összehasonlítottam a Győr-Moson-Sopron megyei erdei iskolák kínálatával, valamint kérdőív segítségével kaptam visszajelzést a program helytállásáról.