Közel nulla energiaigényű lakóházak - Bálint Bence (2016)
A világ energiafogyasztásának növekvő tendenciáját igyekszik megállítani a környezettudatos gondolkodásmód. Fosszilis energiaforrásaink fogyóban vannak, így megújuló energiák használatára kell összpontosítanunk. A dolgozatomban együttesen foglalkozok az alacsony energiaigények megvalósításával, valamint a megújuló energiák hasznosításával. Bemutatom a közel nulla energiaigényű lakóházak kulcsfontosságú építőelemeit, valamint környezeti hőenergia hasznosítást alkalmazok hőszivattyú segítségével, illetve fotovoltaikus napenergia hasznosítást. A dolgozat befejezéseként megtérülés számításokat készítek, valamint szén-dioxid kibocsátás elemzést.