Az Y generáció étteremválasztási szokásai a vendéglátóhelyek online marketingkommunikációjának tükrében - Grubits Tamás (2016)
Célom, hogy bebizonyítsam az online marketing eszközök fontosságát annak a jelenlegi legnagyobb vásárlóerővel rendelkező generációjának tükrében, a tanulmányaim és az online marketingben elsajátított tudással. A kutatásaim során mind a vendéglátóhelyek mind a fogyasztókat is vizsgálat alá helyeztem. A földrajzi helyzetem miatt a soproni és környéki területet választottam ki a kutatásaim területének, ahol az összes vendéglátóhely látható- és nem látható online tevékenységét összevetettem a fogyasztókkal. Itt nagyon alaposan végig kellett venni az összes online marketing lehetőséget és ezekből megalkotni azt a csomagot, ami a vendéglátóhelyek számára hasznosan alkalmazható az online kommunikációban. A vállalkozások számára az online marketing eszközök legtöbbje ingyenesen is a rendelkezésre ál, így csupán a humán erőforrás és a szorgalom határozza meg a használatukat. A generációs ismérveket ismerve, előre borítékolható volt az online jelenlétét fontossága, azonban az ott használt eszközök súlya, a kommunikációs csatornák súlya és a közösségi média ereje nehezen volt meghatározható. Véleményem szerint az életünket egyre inkább az online világ fogja behálózni, ezért is az online marketing és az online csatornák lesznek a legnagyobb véleményformálók.