A Nestlé Hungária Kft. raktárai és raktározási rendszere - Alasz Nóra (2016)
„A Nestlé Hungária Kft. raktárai és raktározási rendszerei” című záródolgozatom a válla-latnál eltöltött tizennégy hetes szakmai gyakorlatom során szerzett információk alapján készült Dolgozatom célja hogy bemutassam a Nestlé Hungaria Kft, és azon belül a Büki gyár egyik legfontosabb tevékenységét, a raktározást, és minden ezzel kapcsolatos teendőt, így betekintést nyújtva az itt lezajló folyamatokba. A témaválasztásom azzal indokolnám, hogy a gyakorlatom során ez volt az a terület ahol a legtöbb időt eltöltöttem, ez az a terület ahonnan a legjobban és legátfogóbban látom a cég munkásságát, hiszen több mint 700db különböző terméket, állit elő, tart nyilván, rak-tároz és ad el a három üzemrészéből. Manapság a cégek többsége kiszervezi a logisztikai szolgáltatásait a hatékonyabb és gazdaságosabb működés érdekében, ám ekkora termelt mennyiségnél már jobban megéri a raktározást és minden logisztikai tevékenységet házon belül elvégezni. A vállalat csak az irodák és szociális helységek takarítását valamint a gépek egy részének karbantartását adja ki külsős vállalatoknak. ezekre a feladatokra a cé-geknek komoly pályázaton és árajánlat tételeken keresztül kell jelentkezniük. A fogyasztói igények folyamatos növekedése mellett korszerű logisztikai, raktározási és informatikai rendszerre van szükség, természetesen megfizethető árak mellett. Minden vállalatnak szüksége van a fejlődésre ahhoz, hogy megőrizze, a piacon elfoglalt helyét Ezt a Nestlé sem gondolja másként. A megnövekedett piaci igények miatt szükségessé vált a büki gyár bővítése. 2014 ben volt már egy 23 milliárd forintos beruházás. Így Európa egyik legnagyobb állateledel-gyárává nőtte ki magát. Most pedig több mint 20 milliárdos beruházás veszi kezdetét, aminek átadása 2017 végére várható. A Nestlé a legnagyobb svájci befektető Magyarországon, három üzemével.