Vállalatok vezetésfejlesztése az Opel Szentgotthárd Autóipari Kft. mintáján - Neuhold Dóra Ágnes (2016)
A jó vezetés/vezető témája egyidős az emberiséggel. Számos nagy gondolkodót foglalkoztatott ez a kérdéskör, így hát az én érdeklődésem is felkeltette. Szakdolgozatomban a vállalatok ideális vezetésével és annak fejlesztésével foglalkozom. A rendelkezésemre álló szakirodalom segítségével szeretném felvázolni azokat az elméleteket melyek szorosan köthetők ehhez a témakörhöz. Továbbá figyelmet fordítok azokra az elengedhetetlen tulajdonságokra és készségekre mellyel egy vezetőnek rendelkeznie kell. Szakdolgozatom megírásához a gyakorlati helyemen szerzett tapasztalatokat is fel-használtam. A második fejezetben bemutatom az Opel Szentgotthárd Autóipari Kft-t és az ott jelenleg alkalmazott vezetéssel kapcsolatos technikákat. Kutatásomban külön kitérek a General Motors által biztosított kurzusokra és tréningekre. Továbbá az Opel Szentgotthárd Autóipari Kft. által alkalmazott vezetőfejlesztési gyakorlatra, mivel a vállalatnál nagy figyelmet fordítanak ezekre a képzésekre. A cég nagymértékű szervezeti változáson ment keresztül 2012-ben, ezért kiemelten a 2011 és 2016 közötti vezetőfejlesztő programokat elemzem.