Projekttervezés és kivitelezés hagyományos és digitális módon - Petővári Eszter (2015)
Petővári Eszter, mint a Nyugat-magyarországi Egyetem Gazdálkodás- és menedzsment, FOKSZ képzéses, Projektmenedzsment nappali szakos hallgatója a szakdolgozatomat a következő címmel láttam el: Projekttervezés és kivitelezés hagyományos és digitális módon (Egy Középkorú Katolikus templom felújítási projektjén keresztül). A dolgozatom elkészítésében segítséget nyújtott, belső konzulensem Székely Klára adjunktus, illetve külső konzulensem Varga Dezső a Martinus Projekt Kft. ügyvezetője. A dolgozatom témájára egy a szakmai gyakorlati helyemen felmerülő hiányosság, probléma vezetett rá, illetve nem utolsó sorban a bennem felmerülő kíváncsiság. A napjainkban már nélkülözhetetlen elektronika és számítástechnika eszközök, és azok gyors fejlődése folyamatosan kérdések sorozatát rejtik magukban. Bennem is hasonló kérdések fogalmazódtak meg, amelyek hatására elkezdtek foglalkozni a témával, mi lenne, ha segítségül hívnánk egy olyan számítógépes programot, amely segítséget nyújtana nekünk a projektmenedzselési feladatokban. Könnyebb lenne-e a tervezési folyamata, átláthatóbb lennének-e így a projektek, és ehhez hasonló kérdések ösztönöztek még inkább arra, hogy beleássam magam ebbe a témakörbe. Mindezek hatására, sikerült beszereznem egy ilyen jellegű számítógépes programot, illetve a hozzá készült használati leírását tartalmazó könyvet, amely nagyon pontos, és részletes leírásával, hatalmas segítséget nyújtott a rendkívül sok részből összeállított program használatában. Ahogy a könyvben egyre mélyebbre jutottam, és minél többet használtam a napok alatt a programot egyre inkább bebizonyosodott bennem, hogy igen is szükség van arra, hogy a technológia fejlődjön és hasonló hasznos dolgokat teremtsen számunkra. Természetesen ehhez arra is szükség van, hogy az emberiség se ragadjon le a múltban és nyisson az újdonságok irányába, hiszen nem biztos, hogy az a változás rossz. Nyitott voltam minden újdonságra és információra a szakmával és a témámmal kapcsolatban, és ebben a szellemben kezdtem neki a dolgozatom megírásának és a téma kibogozásának.