Prevenciós fogászati és gasztroenterológiai smart eszköz - Agoston Gabriela (2016)
A diplomamunkában egy olyan okos eszköz tervezését céloztam meg, amely méri a szájban levő nyál pH-értékét. Ennek következtében a táplálkozásunk irányításában vesz részt a készülék, ezzel a lehetőséggel gasztroenterológiai eszközként is szolgál. Olyan felhasználók számára nyújt segítséget, akik gyomorproblémákkal küszködnek és/vagy diétázniuk kell. Továbbá fogászati prevenciós eszköz is, amely dentálhigiénében vállal szerepet, mégpedig a fogkő kialakulásának megelőzésében. Egyszerű eszköz személyes használatra. A dolgozat elkészítése során felmérést készítettem a szabadpiacon fellelhető, első sorban egészségügyi célú okos-eszközökről, azok használatáról. Az elkészített termék-koncepció eredménye egy orvostechnikai eszköz, számítógépes applikációval együtt is üzemeltethető kivitelben.