Elöltöltős fegyveres vadászat lehetőségei Magyarországon - Papp Dávid (2016)
Kivonat Elöltöltős fegyveres vadászat lehetőségei Magyarországon A diplomamunka dolgozatomban bemutattam az elöltöltő fegyver szerkezetek és az elöltöltő fegyveres vadászat történetét. Külön részleteztem az elöltöltő fegyveres vadászat eszközeit. Összehasonlítottam egy elöltöltő fegyver és egy modern vadászfegyver ballisztikáját, és ölőhatását. Elemeztem a Gyulaj Zrt. vadászterületén a MEFVLSZ által végzett kísérleti programot. Saját és a MEFLVSZ tapasztalatai által javaslatot tettem, a fegyver gyakorlati alkalmazására. Abstract Possibilities of hunting with muzzle loading rifle in Hungary I presented the history of the muzzle-loading arm systems and muzzle-loading armed hunting in my diplomawork dissertation. I itemized separataly the equipments of the muzzle-loading armed hunting. I compared the ballistics and killer effects of a muzzle-loading arm and a modern hunting rifle. I analyzed the expeimental program by MEFLVSZ in the hunting area of Gyulaj Ltd. I proposed the practical application of the arms by own and MEFLVSZ experience.