A muflon élőhelyhasználatának és élőhelypreferenciájának vizsgálata; javaslat a muflongazdálkodás ésszerűsítésére. - Ujhelyi Gellért (2016)
Dolgozatomba a Szentgáli földtulajdonosi közösség, vadászterületén vizsgáltam a muflon élőhely preferenciáját, hullaték számlálásos módszerrel. Mintaterületeket Jelöltem ki a Szentgáli községhatárba elterülő különböző állomány típusú, és különböző kor szerkezetű erdő állományokba. Az eredményeket Ivlev féle preferencia indexel számítottam ki. A kapott eredményekből jól látszik, hogy mely erdőtársulásokat preferálta a muflon élőhelyéül, hol tartozódik a legtöbbet, mely erdő felújításokban és mely társulásokban kell majd olyan kockázattal számolni, hogy megnő az erdei vadkár mértéke. Az eredmények ismeretében, javaslatokat fogalmaztam meg a területen lévő muflon állomány helyes hasznosítására vonatkozóan.