Denevérek téli aktivitásának vizsgálata városi környezetben - Rákos Lilla (2016)
Dolgozatomban a denevérek téli aktivitását vizsgáltam városi környezetben, a soproni Botanikus Kert területén. A vizsgálati időszak 2015. november 18-től 2016. február 29-ig tartott. A vizsgálatokat hangdetektorral végeztem. Az időszak alatt négy denevérfajt azonosítottam: a rőt koraidenevért (Nyctalus noctula), a szürke hosszúfülű-denevért (Plecotus austriacus), az alpesi denevért (Hypsugo savii) és a fehérszélű törpedenevért (Pipistrellus kuhlii). A denevérfajok téli aktivitása és a hőmérsékleti értékek között pozitív korrelációt állapítottam meg.