Hulladékgazdálkodás- és kezelés vizsgálata az osztrák McDonald’s gyorsétterem-láncnál - Gátas Pál (2014)
A hulladékgazdálkodás korunk nagy kihívása. Dolgozatomban egy Ausztriában megvalósult jó gyakorlatot mutatok be a vendéglátás területéről, külön kihangsúlyozva hulladékgazdálkodás megoldandó feladatait a hulladék termelődésétől kezdve a válogatáson, kezelésen, tároláson át egészen az elszállításig és újrahasznosításig. Külön kitérek az étteremlánc környezetpolitikájára, valamint javaslatokat teszek a lehetséges jövőbeni fejlesztésekre.