A közösségi média a GYSEV Zrt. marketingkommunikációjában - Berecz Nikolett (2016)
Szakdolgozatom témájául a közösségi médiát választottam, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. marketingkommunikációján belül. Választásom indoka, hogy a marketingkommunikáció, mint a marketing egyik szegmense, közel áll a szívemhez, valamint az, hogy a közösségi média, mint egy új mar-ketingkommunikációs eszköz, olyan nagy térnyerésre tett szert az elmúlt években, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni. Dolgozatom célja, hogy a témával kapcsolatos szakirodalmi háttér értelmezése és ismertetése után, egy kérdőíves kutatással mérjem fel, mennyire elégedettek a követők a vállalat Facebook közösségi oldalon található profiljával. Hipotéziseim szintén erre irá-nyulnak. Az elméleti háttérben kitérek a közösségi média fogalmára, elemeire, valamint ar-ra, hogy új irányt jelölt ki a marketingkommunikációban. Bemutatom néhány multinacio-nális vállalat közösségi médiában való kommunikációját, és szót ejtek arról, hogy milyen tendenciák várhatóak majd az idei évben. A beérkezett kérdőíveket táblázatszerkesztő program segítségével, elektronikus módon értékeltem ki. A szöveges értékelés mellé csatoltam diagramokat is. A kutatás eredménye pozitív lett, két hipotézisem igaznak bizonyult a háromból, valamint értékes szakmai tapasztalatokat szereztem ezáltal.