A szerzői építészet kísérlete egy családi ház léptékű épület kapcsán - Smiló Dávid (2016)
A dolgozat a lakás problémáját és kérdéseit tekinti át a huszadik század politikai és építészeti változásainak szűrőjén keresztül. Első részében építészeti és társadalomtörténeti olvasmányokra hivatkozva vázolja, hogy a huszadik század elején miként alakult át a lakás lakógéppé a modern építészet segítségével, majd azt, hogy ez a folyamat miként fordult visszájára. A dolgozat második fele három mélyinterjút tartalmaz, amelyben kortárs értelmiségiek számolnak be lakókörülményükről és arról alkotott elképzeléseikről. Az építészeti terv ezek alapján az interjúk és a megelőző tanulmány alapján jött létre.