Hotelmenedzselési portálhoz mobil alkalmazás fejlesztése - Tóth József (2016)
A szállodaiparban a vállalatirányítási rendszerek fontos szerepet töltenek be, amik nélkül manapság elképzelhetetlen a nagymennyiségű adatok tárolása, legyenek ezek számlák, vendégprofilok, alkalmazottak nyilvántartása, valamint a foglalások minél gyorsabb és hatékonyabb követése. Egy olyan rendszer alapjait fektettem le, ami ezen alapvető funkciókat ellátja, valamint kiegészítésképp rendelkezik egy mobilalkalmazással a szállóvendégek számára. Hangsúlyosan megjelenik a mobil értesítési rendszer, így ezeknek a vizsgálatára nagy gondot fordítottam, és több platformra implementálása is bemutatásra került. A hotelmenedzselési webalkalmazásom kiegészült egy űrlaptervezővel, ahol a szállóvendégek számára összeállíthatók a szállodai véleményezések, szolgáltatásokra való jelentkezések, vagy akár a regisztrációs űrlap a bejelentkezéshez. A regisztrált felhasználók között több paraméterrel rendelkező szűrővel lehet keresni, így a csoportos üzenetküldésekre is lehetőség nyílik. A mobil applikáció Androidra készült, ami valós idejű értesítésekkel jelzi az szálloda felől érkező üzeneteket a Google Cloud Message segítségével. A visszaküldöttek egy idővonalra kerülnek, ami websocket segítségével biztosítja, hogy a beérkezések azonnal láthatóvá váljanak, és ehhez ne kelljen sűrűn lekérdeznünk, illetve terhelnünk az adatbázist. Innen megjeleníthetők a kívánt válaszok egyénileg, vagy a csoporttól összesítve és arról az űrlapról valaha érkezett minden válasz. Az opciós feleletek természetesen kördiagramon kerülnek ábrázolásra. A felgyülemlett információk hasznossága vitathatatlan, mivel a szállodák folyamatosan javíthatják szolgáltatásaik minőségét, és ezzel lehetőség nyílik a válaszokban rejlő összefüggések keresésére is.