A vadászati nyilvántartások szerepe a vadgazdálkodásban - PUKÁNSZKI ZOLTÁN (2016)
A vadászati nyilvántartások szerepe a vadgazdálkodásban A nyilvántartások vezetése és felhasználása alapvetően meghatározzák és minősítik egy vadgazdálkodási egység szakmai munkáját. A követhető, precíz és naprakész adatok segítik a döntés-előkészítési folyamatokat, illetve átlátható és ellenőrizhető munkát biztosítanak. E dolgozatban bemutatott nyilvántartási rendszer túlmutat egy vadgazdálkodási egység nyilvántartási rendszerén. Célom egy olyan nyilvántartási rendszer kidolgozása volt, mely több vadászterület adatainak rendszerezésére is alkalmazható, a gyakorlati munkát segíti és a jövőben kialakítandó tájegységi vadgazdálkodás egyik fontos alapja lehet.