A Mura-erdő (Zalaerdő Zrt., Letenyei Erdészet) erdőművelési viszonyainak felmérése - Kovács Árpád (2016)
Diplomamunkámban egy, a lakóhelyemhez közeli különleges ártéri bükkös állományt felvételeztem és elemeztem. A „Mura erdő” további különlegessége, hogy szlavón tölgy az állományalkotó főfafaj a bükk és magyar kőris mellett. A mára kialakult kép megértéséhez részletesen foglalkoztam a termőhelyi sajátosságokkal, az erdő történetével és a környék történelmével. Felhasználtam régi üzemterveket, idősebb szakemberek emlékeit és saját méréseimet. Terepi munkám során bejártam az erdőtömböt, végeztem vegetációökológiai és faállomány-szerkezeti vizsgálatokat, melyekkel a kiválasztott terület mai állapotát rögzítettem. A dolgozatom végén, levonva a következtetéseket, javaslatot tettem néhány természetközeli erdőművelési eljárásra, melyek hasznosíthatók a Mura erdőben.