GYSEV CARGO Zrt. Logisztikai központ raktározási szolgáltatásai és fejlesztési lehetőségei - Kalmár Gergely (2016)
KIVONAT Kalmár Gergely 2016 Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztika Felsőoktatási Szakképzés (FOKSZ) Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Konzulens: Dr. Czeglédy Tamás PhD egyetemi docens, Grubits Csabáné A GYSEV CARGO ZRT LOGISZTIKAI KÖZPONT RAKTÁROZÁSI SZOLGÁLTATÁSAI ÉS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGI Opportunitites of storage services and developement of GYSEV CARGO Ltd. Logistic Service Center. A gazdaság fejlődése olyan logisztikai szolgáltató központok meglétét kívánja meg, amelyek már nem csak a hazai, hanem a globális piac igényeinek megfelelően képesek helytállni, a képesek nemzetközi kapcsolatokra, külföldi beszerzésre, és mind a hazai, mind a globális piacon helyt tudnak állni. „A Gysev Cargo Zrt. Logisztikai Szolgáltató Központ raktározási szolgáltatásai és fejlesztési lehetőségei” című záródolgozat a vállalatnál eltöltött néhány hónap szakmai gyakorlatát, és tanulságait szeretné bemutatni a cég, illetve a logisztikai szolgáltató központ fogalmi ismertetését követően. A témaválasztás indoklásául szolgál, hogy a logisztikai szolgáltató központok és a raktározás jelentősége napjainkban megnövekedett, hiszen egyre több cég szervezi ki logisztikai tevékenységét a hatékonyabb és gazdaságosabb működés érdekében. A vevői igények maximális kielégítésére korszerű információs és kommunikációs eszközök szükségesek, melyek a Gysev Cargo Zrt. példáján keresztül bemutatásra kerülnek. A dolgozatban próbálok javaslatokat tenni esetleges fejlesztési lehetőségekre - többek között a raktárakhoz kapcsolódó logisztikai szolgáltatásokat illetően - és rávilágít a hiányosságokra is. SUMMARY Kalmár Gergely 2016 International Transport and Logistics Academic Training (FOKSZ) University of West Hungary Faculty of Economics Supervisor: Dr. PhD Tamás Czeglédy assosiate professor, Csabáné Grubits OPPORTUNITITIES OF STORAGE SERVICES AND DEVELOPMENT OF GYSEV CARGO Ltd. LOGISTIC SERVICE CENTER. A GYSEV CARGO Zrt. Logisztikai központ raktározási szolgáltatásai és fejlesztési lehetőségei The development of the economy requires logistic service centers which are not only able to meet the domestic market demands but also the global market needs. They are capable of making international relations, foreign procurement and stable at national and international markets. „Opportunitites of storage services and developement of GYSEV CARGO Ltd. Logistic Service Center titled dissertation first of all shows the conceptual knowledge of the logistic service centers and second of all shows my practical experiences and conclusions which based on an internship at GYSEV Cargo Ltd. This dissertation based on my observation which are the impartance of the logistic service centers and the storage services are increased nowadays and that many companies oganizes logistics operations to different locations to achieve more efficient and more economical operation. Modern information and communication tools and services are necessary to satisfy the customer demands on the highest level. These through GYSEV Cargo Ltd will be showed in this thesis. In the final chapter I offer suggestions for the development opportunities which are also connected with logistic services of storage and deficiency too.