A Megyei Kórház raktározási technológiája és anyagmozgási rendszere - Kutor Balázs (2016)
Szakdolgozatom elkészítésének a célja egy intézmény raktározási és anyagmozgási rend-szerének elemzése és működésének bemutatása volt. Ennek elérése érdekében a saját szakmai gyakorlaton szerzett tapasztalatok alapján igyekeztem elkészíteni a szakdolgoza-tom. A témaválasztásnál azt vettem figyelembe, hogy egy jelenleg is működő, feladatát megfelelően elvégző logisztikai rendszerről írjak. Választásom azért esett a Megyei Kór-házra, mivel szakmai gyakorlatomat a kórház logisztikai és raktár gazdálkodási osztályán töltöttem. A munkám nagy részét a raktárakon belül a gyógyászati eszközraktárban végez-tem és a szakdolgozatomban is erre a részlegre szeretnék jelentősebb figyelmet fordítani. A dolgozatom bevezetőjét a kórházról általánosan írtam, hogy bemutathassam a munkavégzésem helyét. Az általános leírás után kitértem az alapvető logisztikai tevékeny-ségekre, melyek ismertetése fontos a dolgozatom felépítésében. Megvizsgáltam a logiszti-kai és raktár gazdálkodási osztály költségeit a kórház összes költségéhez viszonyítva. A logisztikai tevékenységek felvázolása után kitértem a logisztikai részfolyamatokra a kórházban. Bemutattam a beszerzés és a raktározás folyamatát, valamint a raktározáson belül külön elemeztem a gyógyászati eszközraktár működését. Az elemzésem során kitértem a raktár kiadásaira a kórházi osztályok számára, amivel a célom az anyagmozgások értékének megoszlásának ábrázolása volt. Ezek után kitértem a logisztikai és raktározási rendszer hiányosságaira és problémái-ra. A problémák megoldása érdekében felvázoltam a javaslataimat. Remélem szakdolgozatom elkészítésével sikeresen bemutattam a Megyei Kórház raktárának és anyagmozgási rendszerének a működését.