A Kikelet Club Hotel*** és a Calimbra Wellness és Konferencia Hotel**** tevékenységének elemzése - Gombkötő Babett (2015)
A KIKELET CLUB HOTEL*** ÉS A CALIMBRA WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL**** TEVÉKENYSÉGÉNEK ELEMZÉSE Analysis of the activities of the Kikelet Club Hotel*** and Calimbra Wellness and Conference Hotel**** Dolgozatom megírásában az motivált, hogy lehetőség adódott két szállodában végezni a gyakorlatomat, így betekintést nyertem a mindennapi munka folyamatába, illetve saját ta-pasztalatokat szerezhettem egy három és egy négy csillagos hotel működéséről. Gyakorla-tomat a Kikelet Club Hotelben*** illetve a Calimbra Wellness és Konferencia Hotel-ben**** tölthettem el. Nagyszerű ötletnek találtam a lehetőséget, hogy a gyakorlatot két helyen is eltöltsem, hiszen tapasztalatot gyűjthettem mindkét szállodáról, amik más minő-sítés alatt állnak. Törekedtem a hasonlóságokat elemezni, hiszen egy vezetés alatt áll a két szálloda, illetve a különbségeket is a csillagszámokból és a minősítésből kifolyólag. Mint említet-tem, középpontban a két szálloda elemzése áll, külön-külön jellemzem a két szállodát, il-letve egyes részekben összehasonlítom. Mind a személyi, mind a tárgyi elemeket is jel-lemzem, ezenkívül a szállodák mikro és makro ökonómiai elemzését is sorra veszem. Az elemzés során igyekszem a szállodákat a legbelsőbb egységtől a legnagyobb felé vinni. Elsőként a régiót mutatom be, ebből indul ki a dolgozat, illetve ahol a szállodák el-helyezkednek. Ezt követi a Kikelet Club Hotel és a Calimbra Wellness Hotel szélesebb körű bemutatása, részletesebb elemzése. Továbbá a tanult elemzési módszerek alkalmazá-sával mutatom be a két szállodát. Elvégeztem egy SWOT analízist, amelyből jól láthatóak a szállodák erőssége, gyengeségei, valamit fejleszthető lehetőségei, és amik esetleg ve-szélyt jelenthetnek a két szállodára. Az utolsó fejezetben a marketingmix alapján mindkét szállodát összevetettem, és ez alapján elemeztem, illetve jegyeztem meg egy-két fejleszté-si javaslatot. Továbbá igyekeztem a szállodákat és helyzetüket szemléletesebben bemutatni, ezekhez ábrákat, statisztikákat készítettem. Ahhoz hogy a szállodákat jobban megismerhe-tők legyenek, képeket szúrtam be, amelyekből láthatóak a Kikelet Club Hotel és a Calimbra Hotel külső-belső tényezői, stílusviláguk. Fontosnak tartottam a statisztikai áb-rákat, hiszen azok alapján fontos adatokat lehet kiszűrni akár a szállodáról, akár Miskolc-tapolcáról. Fontos megemlítenem a vezetőség segítségét, hiszen rengeteg információt nyújtottak számomra, amelyek a dolgozat megírásához szinte elengedhetetlenek voltak. Valamint fontos megjegyeznem a saját tapasztalatokat, amiket szereztem gyakorla-tom során, valamint hogy lehetőségem adódott a két szállodát elemezni, és ez alapján megírni a záródolgozatom. A legtöbb információ elemzés jellegű, de igyekeztem ügyelni arra, hogy saját meglátásokat és tapasztalatokat is leírjak dolgozatomban.