GYSEV CARGO ZRT. Raktározási folyamatai és fejlesztési lehetőségei - Berneczei László (2016)
A gazdaság fejlődése olyan logisztikai szolgáltatók részvételét kívánja meg, amelyek már a globális piac igényeinek megfelelően tudják kielégíteni a szükségleteket. „A Gysev Cargo Zrt. raktározási folyamatai és fejlesztési lehetőségei” című záródolgozatom a vállalatnál eltöltött szakmai gyakorlatom során szerzett információk alapján készült és a vállalat működését fogja bemutatni a kezdetektől, a jelenlegi működésén keresztül, a jövőbeli elképzelésekig, tervekig. Témaválasztás indoklásául szolgál, hogy a szakmai gyakorlatomat a cégnél tölthettem, ahol lehetőségem nyílt gyakorlatban is megismerni a logisztikai és szolgáltató központ teljes működését, melynek következtében megtapasztaltam, hogy az ehhez hasonló logisztikai szolgáltatók szerepe napjainkban folyamatosan növekszik, egyre nagyobb verseny van jelen a piacon. Manapság a cégek többsége kiszervezi a logisztikai szolgáltatásait a hatékonyabb és gazdaságosabb működés érdekében. A fogyasztói igények folyamatosan növekednek, ezért korszerű logisztikai, raktározási és informatikai rendszer alkalmazására van szükség, természetesen megfizethető ár mellett. Dolgozatomban bemutatásra kerül a Gysev Zrt. működése, szervezeti felépítése, illetve a hozzá tartozó leányvállalatok, mint például a Gysev Cargo Zrt., aminek minden tevékenységére kitérek, de főként az itt használatos raktározási folyamatokat, raktározási technológiák és az alkalmazott informatikai rendszereket működését fogom elemezni. Minden vállalatnak szüksége van a fejlődésre ahhoz, hogy megőrizze piacon elfoglalt pozícióját vagy esetlegesen feljebb lépjen a ranglétrán, ezért a vállalat, fejlesztési lehetőségeit is ismertetni fogom.