Logisztikai folyamatok és értékesítés a Marmorit Kft.-nél - Varga Eszter (2016)
Záró dolgozatom címe Logisztikai folyamatok és értékesítés a Marmorit Kft.-nél. Dolgozatom célja, hogy bemutassam a logisztikai folyamatokat és rendszert, mindezt a Marmorit Kft. vonatkozásában. A választásom azért erre a témára esett, mert úgy gondolom, hogy a logisztika a modern gazdaságban központi szerepet játszik. Egy jól működő cég a mai világban csak úgy maradhat versenyben, ha megfelel a növekvő vevői igényeknek, maximalizálja a minőséget és minimalizálja a költségeket. Munkám első részében bemutatom a cég történetét, jelenlegi helyzetét, valamint szervezeti felépítését és az előállított termékeket. A további fejezetekben részletesen írok a logisztikai tevékenységekről, raktározásról és az áruszállításról. A záró részben a fejlesztési lehetőségekről lesz szó, miként lehetne a cég logisztikai rendszerét még hatékonyabbá tenni. Kutatásom eredményeként elmondható, hogy a cég logisztikai rendszere az ország nyugati részén jól lefedett viszont az északi részen vannak hiányosságok. Javaslatomban szó lesz egy Budapesti telephely kialakításáról, ami által az ország sokkal nagyobb területét tudná a cég lefedni. Záródolgozatom megírásához az adott cégnél szerzett tapasztalatot és az általam gyűjtött írott és elektronikus forrásokat használtam fel. Továbbá nagy segítség volt számomra a Marmorit Kft.-től kapott dokumentáció is.