Csoportmunka támogató szoftverek integrálása az Üzleti Intelligencia Kompetenciacsoport meglévő informatikai megoldásaiba - Somos András (2016)
Szakdolgozatom első részében a projektmenedzsment témára fókuszáltam, azon belül is a szoftverprojekt-menedzsment során felmerülő feladatokat vettem részletesen át. A kutatásom során megismertem a szoftverprojekt-menedzsment fontosságát, melyet a csoportmunka támogató webalkalmazás fejlesztése során alkalmaztam is. Ezután a már létező alkalmazásokat vizsgáltam a piacon már fellelhető projektmenedzsment eszközöket is beleértve. Az Üzleti Intelligencia Kompetenciacsoport vezetői felismerték ennek fontosságát, és az is világossá vált, hogy a csapat mindennapi munkáját a projektmenedzsment eszközökkel lényegesen könnyebbé lehet tenni. A megismert eszközök tükrében célszerű megoldásnak tűnt a csapatmunka lehetőség integrálása a kompetenciacsoport portálrendszerébe. Munkám során kliensoldalon JavaScript alapú JQuery könyvtárat, szerveroldalon pedig PHP szkriptet alkalmaztam. Szakdolgozatom befejezéseként felhasználói dokumentációt írtam, melyben végigkövethető webes alkalmazásom működése.