Logisztika az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél - Végh Diana (2016)
Záródolgozatom címe Logisztika az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.- nél. Választásom azért esett erre a témára, mert a kötelező gyakorlatomat Győrben, az ÉNYKK Zrt.-nél töltöttem. A közlekedésben fontos szerepet tölt be logisztika, ezért írtam erről a dolgozatomban. Gyakorlatom során megismerkedtem a legtöbb logisztikai folyamattal, többek között a beszerzéssel és a raktározással. Úgy gondoltam, hogy az lesz a megfelelő téma a záró dolgozatomhoz, amelyet a legtöbbször láttam és csináltam, ezért a raktározást, mint logisztikai folyamatot írtam le bővebben. Záródolgozatom megírásához felhasználtam azt a sok tapasztalatot, amit a gyakorlati időm alatt szereztem. Továbbá felhasználtam az általam gyűjtött szakirodalmi könyveket és internetes cikkeket is. Nagy segítségemre voltak a Közlekedési Központtól kapott iratanyagok is. Szó lesz az anyagbeszerzésről, részletesebben a raktározásról, továbbá az anyagkiadásról és a készletszintek megfigyeléséről. Minden folyamatot az SAP rendszerben rögzít a cég, mely nélkülözhetetlen a beszerzésnél, raktározásnál és más folyamatoknál. Részletesebben foglalkoztam a készletezéssel és raktározással. Leírtam az ott történő munkafolyamatokat és feladatokat. Ezekkel kapcsolatban próbáltam néhány javaslatot írni a készletezésben felmerülő problémák kiküszöbölésére. Célom az, hogy minél átfogóbb képet adjak a cégről, amit választottam és a lehető legjobb és leghatékonyabb problémamegoldásokat ajánljam. Arra a következtetésre jutottam, minél pontosabb a készlet meghatározás, annál könnyebb lesz a továbbiakban a megrendelés készítése.