A Workpositive Kft. kommunikációs gyakorlatának elemzése 2016-ban - Böröndi Vivien (2016)
Országunk nyugati régiója sokkal több munkalehetőséget biztosít a munkakeresők számá-ra, mint a keleti országrész. Ennek ellenére a munkanélküliség, nem elhanyagolható mér-tékben, itt is jelen van. Ettől válik aktuálissá az a problémakör, hogy az álláskeresőket mi-lyen kommunikációs csatornákon keresztül lehet elérni. Ezt figyelembe véve fontos tehát megvizsgálnunk azt, hogy mennyire mondható hatékonynak az említett vállalt kommuni-kációs tevékenysége. A záródolgozatban három hipotézis vizsgálata történt. A Workpositive Kft. kommunikációs tevékenysége hatékony. A vállalat profit orientáltsága visszatükrözi az ügyfelekkel szembeni kedves bánásmódot. Egy munkaerő közvetítő válla-lat szolgáltatásait azok a munkakeresők veszik igénybe akik, már hosszú ideje nem tudtak elhelyezkedni. A záródolgozat kapcsán készült egy papír alapú kérdőíves felmérés, ame-lyet a szóban forgó vállalat ügyfelei töltöttek ki. A végzett kutatások és elemzések azt mutatják, hogy a Workpositive Kft. kommunikációs gyakorlata hatásosnak tekinthető. A vállalat több éve sikeresen űzi tevékenységét, közvetít és kölcsönöz munkavállalókat part-nercégei számára. Ennek a hatékonyságnak a növelése természetesen a jövőre nézve elen-gedhetetlenül szükséges lesz, a vállalat fennmaradása érdekében. A záródolgozat során bebizonyosodott, hogy nem csak az ügyfelek, de a partnercégek kapcsán is fontos, hogy a Workpositive Kft. megfelelő bánásmódot tanúsítson, hiszen az említett két partner számá-ra nagymértékben ki van szolgáltatva. A kérdőív eredményei azt mutatják, hogy a mun-kaerő-közvetítő vállaltok szolgáltatásait legnagyobb mértékben a pár hónapja munkát ke-reső személyek veszik igénybe legnagyobb mértékben, ennek az időszaknak a lerövidülése még előnyösebb lenne a Workpositive Kft. számára, tevékenysége ezáltal, még hatéko-nyabb lenne.