Fókuszáló napkollektorral termelt napenergia hasznosításának lehetősége a faiparban. - Csitári Csaba (2016)
A dolgozatban vizsgálom a fókuszáló napkollektorok alkalmazásának lehetőségét technológia hő előállítására. Részletesen elemzem az energiatranszport folyamatokat a Naptól egészen a napkollektorig. Hatásfokszámításokat végzek a teljes rendszeren. Rész-letesen bemutatom azokat a hőigényes faipari technológiákat, ahol indokolt lehet az ener-giarásegítés vagy a teljes energiaellátás biztosítása napenergia felhasználásával. A dolgozat utolsó részében megállapításokat teszek a megvalósíthatóságra és a fejlesztési lehetőségek-re.