Együtt Működik - Margetin Gyöngyi (2016)
Napjainkban már szinte nincs is életünknek olyan része, amit ne hatna át a minőségbiztosítás szelleme, nem képez kivételt ez alól a betegellátás területe sem. Az ilyen irányú tevékenységet folytató intézményeket részben jogszabályi, részben pedig EU előírások kötelezik egy belső minőségbiztosítási rendszer működtetésére. Az egészségügyi szolgáltató intézmények minőségirányítási rendszerének minősége jelentős hatással van az egész ellátórendszer teljesítményére, ezért fontos, hogy az intézményekben dolgozók megfelelő tudással, valamint teljes elkötelezettséggel, és ehhez szükséges szemlélettel rendelkezzenek.