Az LG Electronics Magyar Kft. logisztikai folyamatinak elemzése - Fazekas-Papp Ádám (2015)
A logisztika az utóbbi idők egyik legdinamikusabban fejlődő tudományága, amely mára már Magyarországon is egyre nagyobb hangsúlyt kap a vállalatok gazdasági folyamatai-nak optimalizálásában. Ennek oka, hogy az egyre élesedő versenyhelyzetben a cégek első-sorban a logisztikai folyamataik fejlesztéséhez nyúlnak annak érdekében, hogy a költsége-iket minimalizálni és hatékonyságukat növelni tudják. E célok érdekében szükséges szé-leskörűen elemezni a vállalatok tevékenységét annak érdekében, hogy megfelelő képet kapjunk a logisztikai folyamatokról. Az elemzés az LG Electronics magyarországi leányvállalatának logisztikai tevé-kenységét foglalja össze. A kutatás alapvető célja volt, hogy átfogó képet nyújtson egy multinacionális vállalat ellátási láncolatáról. A vizsgálat során elsősorban az LG Electro-nics Magyar Kft. beszerzési, készletgazdálkodási, értékesítési folyamatát kívánom bemu-tatni logisztikai szempontból, valamint a munkám során tapasztalt hatékonysági problé-mákra szeretnék rávilágítani és egyben megoldást keresni.