Termeléssel kapcsolatos adatok kezelését végző alkalmazás - Csóka Zsolt (2016)
A szakdolgozatom egy ipari probléma megoldására elkészített alkalmazás. Az alkalmazás egy az egyetemen kívüli külsős autóipari gyárnak a termelését hivatott támogatni, de a gépek karbantartását illetve a későbbi elemzések készítését is képes lesz támogatni az alkalmazás a későbbiek során. A dolgozatom keretein belül bemutatom ennek az alkalmazásnak az elkészítésének motivációját, az gyáron belüli elődöket, illetve a készülő alkalmazás elkészült moduljait lépésről lépésre. Az eddigi előmunkálatok során elkészített grafikus kezelőfelület, valamint a háttérben alkalmazandó központi adatbázis szerkezet is bemutatásra kerül. Valamint egy minimális SQL-nyelv áttekintést is tartalmaz a dolgozat. Ezek mellett bemutatásra kerül az alkalmazás logikai része is, ami a szakdolgozatom szerves részét adta ki. Tehát (1) a grafikus kezelőfelületek letisztult verziójának elkészítése, (2) az adatbázis korszerűsítése és (3) az alkalmazás moduljainak összeillesztése, az alkalmazáslogika kiépítése volt a mostani dolgozatomban elvégzett és bemutatott feladataim. Továbbiakban található még egy felhasználói leírás, illetve egy továbblépési lehetőségeket taglaló fejezet is. A végén az egyéb beépíthető alkalmazásokról is szó esik.