Budapest belváros turisztikai elemzése térinformatikai eszközökkel - Pájer Gábor (2016)
Szakdolgozatom a GIS és a térinformatika jelentéséről, kismértékben történelméről szól és egy térinformatikai elemzést ad, amely a Budapesten elhelyezkedő Airbnb szálláshelyeket vizsgálja, tematikus és hőtérképes elemzést készít, azonosít jellemző területeket és összefüggéseket a különböző paraméterek között. Illetve főtémája még a szakdolgozatomnak, hogy bemutat egyéb térinformatikai megoldásokat, szoftvereket is. A szükséges adatok nagy részét a GDi Esri Magyarország Kft. bocsájtotta rendelkezésemre, valamint felhasznált technológiaként biztosították számomra az Esri által előállított ArcGIS for Desktop szoftvercsaládot, amivel dolgoztam a feladatom elkészítése során. Ezenkívül szó esik a magam által készített adatbázisról is, melyet importáltam és felhasználtam a projektemhez. Célom volt az elemzések pontos és hasznos kivitelezése, kiértékelése, illetve az ArcGIS általam érintett területeinek használati leírása.