Alternatív járműbelső — Személyi közlekedés 2040. - Szittár Adél (2016)
Diplomamunkám lényege a vezetés tevékenységének kialakulása során meghatározott, rögzült módjának kérdőjelezése; ennek kapcsán az automotív belső tér elemeinek újragondolása. Az alapfunkción túl olyan szempontok kerülnek előtérbe, melyek napjaink gondolkodásában és tervezésében elhanyagoltak, alábecsültek: a fizikai aktivitás fontossága, a tartós passzív állapot negatív hatásai, a fizikai környezettel való interakció szerepe, sokféleségének/egyhangúságának hatása a felhasználóra. Diplomamunkám ennek kapcsán egy, az előzményektől és a jövőbeli ötletektől eltérő irányba mutató, alternatív megoldást kínál fel, melynek célja gondolatot ébreszteni, inspirálni.