Sörgyári főzőház hőenergia hasznosításának optimalizálása - Karó Zoltán (2016)
A diplomamunka feladatom megoldásához először információgyűjtést végzek, melynek során ismertetni fogom a hőenergia hasznosítással kapcsolatos rendszereket, majd közelebbről bemutatom a sörgyári technológiát. Külön részletezéssel a sörfőzést és a hozzá tartozó hőenergia fogyasztási trendeket. Ezt követően részletesen ismertetem a jelenleg üzemelő hőenergia visszanyerő rendszert és annak problémáit. Az optimálisabb energia felhasználáshoz szükséges megoldás tervezését elvégzem és kidolgozom a megvalósítás részleteit és a beruházás gazdasági elemzését.