Újulatvizsgálatok a Szászvár 39 F szálaló üzemmódú erdőrészletben - Samu Achilles (2016)
Diplomamunkám a Szászvár 39 F szálaló üzemmódú erdőrészlet újulatvizsgálatával foglalkozik. Az erdőrészlet 29 mesterségesen kialakított lékében újulatvizsgálatot végeztem el. A lékekben mintaterületeket jelöltem ki. A mintaterületekben minden fás szárú növény felvételezésre került. Az újulat magasságának, tárgyévi növedékének és a vad károsításának mérése került elvégzésre. A 4-es számú lékről koronavetület vizsgálat készült. Az eredmények azt mutatják, hogy a szerkezetátalakítás megfelelő folyamatban halad.