A Nyírerdő Zrt. erdővagyon-gazdálkodása, különös tekintettel az akácgazdálkodásra - Borsós Attila István (2016)
A Nyírerdő Zrt. több mint húsz éve alakult át. Az első néhány év nehézségeit követően mindinkább elkezdődött annak a potenciálnak a kiaknázása, amelyben az akác kulcsszerepet játszott/játszik. A Társaság mérleg- és eredménykimutatásán keresztül betekinthetünk abba a sikeres erődvagyon-gazdálkodásba, amely a világ számos országába hírét vitte a magyar erdészeknek és az utóbbi években oly sok polémiát kiváltó akácnak. A késztermékek iránti kereslet töretlen, azonban a rendelkezésre álló természeti erőforrások mennyisége és minősége rövidesen eléri tetőpontját. Az eredmények és a számadatok önmagukért beszélnek, de a megszerzett piaci pozíciók megtartása nem lesz könnyű feladat a jövőben.