Az aprítéktermelés logisztikája a VÉRTESI ERDŐ ZRT. területén - Szabó Dániel (2016)
Diplomamunkám során a Vértesi Erdő Zrt, aprítéktermelés logisztikájának vizsgálatát több szempontból értékelem. Kutatásom, mind hazai és külföldi tapasztalatokra alapszik, mely során elemzem az aprítéktermelés folyamatát, továbbá a készletgazdálkodás során felmerülő problémákat. Terepi felmérések, magyar és nemzetközi források elemzése, és személyes interjúk egyaránt biztos alapot szolgáltattak az erdőgazdaság által előállított apríték logisztikai hátterének vizsgálatához. A nagyobb hatásfok és a gazdaságosság tulajdonságokat szem előtt tartva teszek fejlesztésekre irányuló javaslatokat. Végezetül, megállapítom a lineáris programozás iránti fejlődés szükségét, a készletgazdálkodás során a raktározás többletköltségét, és az apríték alapanyag mennyiségi irányszámait és arányszámait.