Gerendaházak anyagtartalmának meghatározása az épület alapterületének függvényében - Hegedüs Tamás (2014)
A dolgozatban 80 faház tervdokumentációjának vizsgálata alapján meghatároztam a faházakba beépített faanyag mennyiségét, illetve becslést adtam a faanyagban megkötött szén-dioxid mennyiségére. A részletesen bemutatott adatfeldolgozási és értékelési szempontok alapján egy (átlagos) 110 m2-es, kétszintes családi ház falazatában és mennyezetében közel 24 tonna légköri szén-dioxidot tudunk megkötni.