A csornai szennyvíztisztító telep hatása a befogadó Keszeg-ér vízminőségére - Bognár Tímea (2016)
A szennyvíztisztító telepek napjainkban élővízbe vezetik a tisztított szennyvizet. Munkám során a csornai szennyvíztisztító telep tisztított szennyvizének hatását vizsgáltam a Keszeg-ér vízminőségére. 3 mintavételi helyről használtam adatokat, az élővízből, a tisztított szennyvízből és a szennyvíztelepi utáni szakaszról. A szennyvíztisztító telep megismerése során megtapasztaltam, hogy túlterhelt állapotban van és felújításra szorul. Ennek ellenére nem szennyezi számottevően az élővizet. Vízhozam szabályozással a feldúsult koncentrációk orvosolhatóak.