Holtfa mennyiségi és minőségi vizsgálata a Roth Emlékerdőben Qualitative and quantitative examination of deadwood in Roth Emlékerdő (West Hungary) - Matyók Dávid (2016)
Holtfa mennyiségi és minőségi vizsgálata a Roth Emlékerdőben Dolgozatom témája a holtfa felvételezése a Roth Emlékerőben. Célom hogy pontos képet adjak, arról hogy egy azonos adottságokkal rendelkező terülten, ahol többféle módon kezelik az erdőket, hogy alakul a foltfa mennyisége és eloszlása. A holtfa felvétele a vonal menti mintavétel (Ódor 2008) módszerével történt. Vizsgálataim során arra jutottam, hogy az általam vizsgált 71 ha - on összesen 845,24 m3 holtfa található. Ami azt jelenti, hogy hektáronként 11,90 m3 a holtfa mennyisége. Ezekben az adatokban nincsenek benne az álló holtfák mennyiségei. Előfordul a területen a holtfa álló formája, de olyan kis mennyiségben, hogy a mintapontok által kijelölt területbe egy álló holtfa sem esett bele.