Nagypáli település környezetállapotának és településfejlesztési lehetőségeinek vizsgálata The examination of Nagypáli based on environment state and his opportunities of development - Antics Éva (2016)
Nagypáli település környezetállapotának és településfejlesztési lehetőségeinek vizsgálata Szakdolgozatomban Nagypáli település fejlesztési lehetőségeit vizsgáltam. Első részében a már megvalósult fejlesztéseket mutattam be, különös tekintettel a természeti és épített környezetre. A munkám második felében a további fejlesztések lehetséges irányait vázoltam fel, különös módon a jövőbeni fejlesztések környezetállapot- befolyásoló szerepére. Szakdolgozatomban azokra a következtetésekre jutottam, hogy Nagypáli egy dinamikusan fejlődő település. Kiemelt erőssége a községnek, hogy nem csak 1-1 szűk piacra épít, hanem meglehetősen széles körnek kíván értékteremtő szolgáltatásokat nyújtani.