Környezettudatos fém csomagolás gyártás - Szücsné Varga Renáta (2016)
A környezeti – gazdasági folyamatok kapcsolatrendszere rendkívül bonyolult, ezért pontos modellezés nem képzelhető el pusztán a naturális adatok szintjén, minőségileg is kell értékelni azokat. Erre szolgálnak a környezeti teljesítményértékelés összetettebb módszerei. A dolgozat célja, a szakirodalomban fellelhető környezeti teljesítmény értékelő mutatók közül kiválasztott indikátor módszerrel a Liss Kft-nél gyártott fém csomagolás, azaz patronok előállításával kapcsolatos környezeti mutatószámrendszerének létrehozása. A kiszámított mutatók minőségi értékelése és javaslatok megfogalmazása, melyek eszközként szolgálnak a cégnél működő KIR rendszer további fejlesztéséhez a fenntartható fejlődés irányvonalán át a környezettudatos fém csomagolás gyártási folyamataiban.