Magas kőris egészségi állapotának, vizsgálata a Jánossomorjai Erdészet területén (KAEG Zrt.) - Németh András (2016)
Magas kőris állományok egészségi állapotának vizsgálata a Jánossomorjai Erdészet területén (Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.) Diploma dolgozatomban a magas kőris egészségi állapotát vizsgáltam hét erdőrészletben, részletenként kétszáz egyed lombkoronájának értékelésével. A klimatikus viszonyok és a talajvíz ingadozás alakulásával próbáltam kapcsolatba hozni az állományok leromlását. A klímaelemzés során részletesen elemeztem a csapadék és hőmérsékletviszonyokat valamint a napfénytartamot és ezek eredményeit párhuzamba állítottam a talajvíz ingadozás és az egészségi állapot kapott eredményeivel. Így a vizsgálat során kimutattam, a klimatikus tényezők egyértelmű változását, amely valószínűleg nem kizárólagos okozója, de minden bizonnyal elősegítője a magas kőris állományok nagy léptékű egészségi állapot romlásának