Faállomány vizsgálatok a Bakonyerdő Zrt. Ugodi erdőtömbjében (Molnár-kúti erdészkerületében)- Farkasgyepűi Erdészet - Supán Ákos (2016)
Diplomamunkám alapvető célja, hogy az Ugodi erdőtömbben található Ugod 26/K és Ugod 29/F erdőrészletekben teljes felvételt végezzek, melynek eredményeivel segítsem az átalakító üzemmód bevezetését. Az átalakító üzemmód vizsgálata napjainkra kiemelt fontosságúvá vált. Új gazdálkodási mód révén még nem rendelkeznek a gazdálkodók szükséges mennyiségű adattal a helyes kezelési eljárások megválasztásához. A vizsgált erdőrészleteket illetően a 2011. évben történt erdőtervezés adatain kívül semmiféle pontos méréseken alapuló adat nem állt rendelkezésre. Célom az volt, hogy a kapott eredmények birtokában tudjak megfelelő ajánlásokat tenni a kezeléssel kapcsolatosan. Meghatározásra került a pontos elegyarány, melynek ismerete a későbbiekben a megfelelő elegyarán eléréséhez elengedhetetlen. Ezen kívül kiszámoltam a főbb faállomány paramétereket és a fatömeget köbméterben. Továbbá elvégeztem a teljes körű egészségi állapot felvételezést és elemzést.