Természetes- és mesterséges erdőfelújítások költség-elemzése gyertyános-tölgyesekben a Sárvári Erdészetnél - Baumgartner Péter (2016)
A XXI. században az erdőnek multifunkcionális szerepe van, gazdasági, védelmi és közjóléti. Ezen funkciók működéséhez elengedhetetlen tisztában lenni az erdőfelújítások metódusaival. A természetes és mesterséges erdőfelújításnak vannak előnyei és hátrányai. A természetes felújítás egyik nagy előnye, hogy olcsón kivitelezhető. Ezt vizsgáltam a diplomamunkámban. A kutatást a Sárvári Erdészeti Igazgatóságnál végeztem, intervalluma 2009-2012 volt. A költségösszesítő táblázatokból kigyűjtöttem az adatokat, melyeket új táblázatba rendeztem. Ebből részletesen megtudható, hogy az egyes erdőrészletekben mekkora költségek jelentkeztek mesterséges és természetes felújítás során. Így a jövőre nézve könnyebben lehet tervezni az erdőfelújításokat.