Szántóföldi agroerdészeti rendszerek hazai alkalmazásának lehetőségei - Zamozny Gábor (2016)
Az agroerdészet egy rendkívül összetett gazdálkodási rendszer, milliónyi kombinációs lehetőséggel. A hazánkban előforduló, vagy alkalmazható agroerdészeti rendszereket röviden bemutatom munkámban. A szántóföldi agroerdészet folyamatosan terjed a fejlett és fejlődő országokban. Ahhoz, hogy hazánkban is sikeresen alkalmazzunk, meg kell vizsgálnunk a hazai és külföldi tapasztalatokat. A legtöbb vizsgálat alapján ökológiai és ökonómiai hasznokra számíthatunk a köztestermesztés eredményeként. A pályázati rendszeren szükséges módosítani a gazdálkodás könnyítése érdekében, melyre javaslatokat tettem. Kidolgoztam egy egyedi szántóföldi agroerdészeti rendszert fehér akác és fekete bodza fajokkal a magyarországi viszonyokra.