Faállomány-szerkezeti vizsgálatok a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Sárvári Erdészetének területén - Nárai István (2016)
A Szombathelyi Erdészeti Zrt. területén is fontos az arra alkalmas területeken a folyamatos erdőborítottság kialakítása. A folyamatok ellenőrzésére, mérésére szolgál az a módszer, amellyel dolgoztam, vagyis az egyváltozós fatérfogatfüggvénnyel való élő fakészlet (szilv) számítás. A számított értékeket összehasonlítottam egy külföldi szálalóerdő modellel, mert hazánkra még nem készült referencia modell. A természetességi mutatók közül a területen található holtfa mennyiségét is felmértem.