Települések környezetvédelmi programjai - Szilágyi Réka Ágota (2016)
A 21. században rendkívül fontos a települések szerepe a környezeti értékeink megőrzésében, a társadalmi- és gazdasági életnek meghatározó része a környezetünk védelme. Globális szinten minden környezeti elem állapota romlik, aminek fő okai a természeti erőforrások túlzott mértékű használata és az ipar által kibocsátott szennyezőanyagok. A környezetvédelmi programok biztosítják egy település megfelelő környezeti állapotának megtartását vagy javítását. Felmérést végeztem települések körében, hogy rendelkeznek-e környezetvédelmi programmal, és azok tartalmi elemeit vizsgáltam, amelynek eredménye azt mutatta, hogy csekély mértékben található a településeken környezetvédelmi program törvényi kötelezettség ellenére. A már meglévők felülvizsgálata és aktualizálása, a hiányzók arányának csökkentése a feladat a jövőben az önkormányzatok körében.