A sopronhorpácsi erdősávrendszer faállomány-szerkezeti vizsgálata és fenntartásának irányelveinek kidolgozása - Jobbágy Péter (2016)
Diplomamunkám témája a sopronhorpácsi erdősávrendszer állapotának felmérése, kitérve a jövőben szükséges feladatokra és lehetőségekre. Az adott mintaterületen mind az erdősávok magasságát, a koronák átmérőjét és szélességét, mind a fák eredetét és egészségi állapotát vizsgáltam. A Sopronhorpácstól északta található erdősávok viszonylag jó állapotban vannak, kivéve I./a számú. A Sopronhorpácstól nyugatra és délen található erdősávok összességében szintén jó állapotban vannak, ebben a tekintetben nem találtam nagy eltéréseket. Mindamellett mindegyik erdősávnak szüksége van felújításra a következő 10-20 évben. Számos sávban lelhetőek fel nem őshonos fajok, valamint illegális szemétlerakatok.